Two wrongs doesn't make a night

Oj vad tråkig! En återgång till de gamla filmernas handlingsupplägg, en liten del bra action men inte i närheten av Batman begins storslagenhet. Alldeles för obalanserad handling - bara ständigt jagande, skurken hela tiden ett steg före, vad är det för kul med det? Alldeles för många logiska kullerbyttor, som det där med superdatorn t.ex. Jag menar kom igen nu, nog för att 80-talsretro varit här ett tag nu men det här blev ju bara löjligt. När skrev de in det i manus - under den berömda strejken?


 

Huruvida Heath Ledger gör en bra insats eller inte som jokern tycker jag är svårt att avgöra eftersom det enda jag tänkteen poster av filmen The Dark Night på när han dök upp i filmen — i alla fall de första två timmarna (!) — var hans självmord. Jag fick känslan att eftersom han tog livet av sig själv så var hans prestation i filmen så jävla bra. Måste ha någonting med myten om den passionerade, lidande konstnären att göra, men efteråt tyckte jag ändå att Heath var det enda som jag kommer att komma ihåg framöver.


 

Vad fanns det annars då? Jag försöker komma på några saker men dialogen bestod mest av töntiga oneliners om maktfullkomlighet och en massa dravel om vem som egentligen var god och vem som egentligen var ond. Tråkigt med så dåligt manus. Där Batman begins hade ett nytt sätt att ta sig an myten om den flygande musen, där man lyckades skapa balans och spänning mellan de mörka och de ljusa krafterna och där miljöerna nästan uteslutande var väldigt stämningsfulla och mysiga (av vad jag kommer ihåg i alla fall) var den mörka riddaren raka motsatsen. Långtråkig, segdragen och inte särskilt spännande.


RSS 2.0