Rök utan eld

Okände regissören Joe Carnahan försöker att göra en Tarantino, när han skapar den blodiga maffiagangsterrullen Smokin' Aces. Jeremy Piven är en huvudroll som är extra intressant efter att ha sett honom agera som den utmärkta skådespelaragenten Ari Gold i tv-serien Entourage. Jag har inte sett honom leda en storproduktion och långfilm som den här och han kommer inte alls upp till samma höjder som han gör i tv-serien. Inte ens i närheten, vilket känns trist eftersom han är en favorit. Andra stora namn är Ben Affleck, Andy Garcia och Ray Liotta.

Den halvtaffliga handlingen består i huvudsak i att en avhoppare från maffian (Piven) ska skyddas av fbi-agenterna medan han ska röjas undan av de kontrakterade lönnmördarna. Alldeles så här enkelt är det inte, det kommer en liten skruv på slutet men i stora drag är detta vad det handlar om. Carnahan har uppenbarligen inte ett manus av samma klass som Quentin men lyckas ändå knåpa ihop en hel del spektakulär action. Karaktärerna är inte coola, de känns för överdrivna och alldeles för tråkstereotypa. De saknar trovärdighet och känns inte speciellt genomarbetade.

Något positivt med rullen är att den har snygg grafik (under eftertexterna) och bra musik (under hela filmen).

Mer är det inte, och det kan väl räcka ibland, men jag tyckte nog att det inte riktigt kändes tillräckligt. Vill man ha en ok sibyllafilm så kolla in Smokin' aces, annars skit i den...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0